Exosome-terápia

Mi is az az Exosome-terápia?

 

Az exoszómák az emberi test szinte minden sejtje által kibocsátott nanorészecskék, így minden egyes bőrsejt is rendelkezik saját exószómával.

Az exoszómák jeleket továbbítanak a sejtek között, tulajdonképpen olyanok, mint a hírvivők, amelyek ,,üzeneteket’’ küldenek az egészségtelen sejteknek, és regenerálódásra késztetik őket.

A kollagéntermeléshez hasonlóan, ahogy öregszünk, bőrsejtjeink exoszóma termelődése is lassul, melynek eredménye a bőr megereszkedése, a ráncok megjelenése. Az exoszóma-terápia lehetővé teszi, hogy az új exoszómák beáramoljanak, segítsenek felébreszteni az inaktív bőrsejteket (az úgynevezett ,,idősebb” exoszómákat), hogy azok újra munkához lássanak.

Az eredmény: A bőr minősége javul, erősebbé, fiatalosabbá, ragyogóbbá válik.  A folyamat során fokozódik a bőr elasztin és kollagén termelődése, a pigmenttermelődés viszont látványosan csökken. A kezelést követően, az eredmény már néhány nap múlva szemmel látható. Egyes kutatások szerint a kezelést követő 6-8 hónapig az exoszómák folyamatosan aktívak, így az eredmény meglehetősen tartós.

 

Hogyan zajlik a kezelés?

 

A kezelés egyszerű, gyors, teljesen fájdalommentes, viszont önmagában nem végezhető el. Szükség van egy másik kozmetikai eljárásra (pl. mikrotűs rádiofrekvenciás kezelésre, vagy aquagold kezelésre), amely mikroszkopikus csatornákat hoz létre a bőrben, mint például a dermapen vagy az egyéb kollagén stimuláló kezelések. Ezek a csatornák lehetővé teszik, hogy az exoszómák bejussanak és elérjék a bőr mélyebb rétegeit a fokozott fiatalítás, bőrmegújulás érdekében.