[MS] MesoLab

Az elektroporációs készülékeket elsősorban szépészeti kezelések elvégzésére alkották meg. Egy új megoldást kínálva ezzel a hatóanyagok bőrbe juttatására. Az elektroporációs technológia magas feszültségű elektromos pulzusok irányított alkalmazásán nyugszik. Ezen pulzálások ideiglenesen megnyitják a pórusokat a sejtmembránok lipidrétegeiben azáltal, hogy megnövelik a permeabilitásukat. Ily módon apró csatornák jönnek létre a sejtközi
terekben. Az elektromos pulzusok így kétféle bejutást eredményeznek: sejten áthatoló utat illetve sejtközi járatokat. Mindkét esetben áthatolhatunk az epidermisen, transzfollikuláris és transzudoripáris módon.

A [MS] MESOLAB eszköz elektroporáció és fototerápia kombinációjával működik, mely során elérhető egy olyan szinergia, amely mindkét kezelés hatását felerősíti.

Az elektroporációs eszköz speciális, magasfeszültségű elektromos pulzusokat generál minden egyes alkalmazott kezelés vonatkozásában (legyen az arc, kapilláris, vagy testkezelés), mely révén minden érték és paraméter optimalizálható azon szövetek vonatkozásában, ahol a kezelés végrehajtásra kerül. Ily módon a szóban forgó szövetek elektroporációja a lehető leghatékonyabb módon zajlik le.

  • 633 nm. Helyreállítja a bőrmátrixot. Aktiválja a bőrmátrix helyreállítását a fibroblasztok metabolikus aktiválása/gyorsítása révén.

  • 420 nm. Elpusztítja a Propionibacterium Acnes baktériumokat. Oxigéngyököket termel, ami a baktériumok elpusztítását okozza.